SKRD A - KV E. Drongen A 1-1

Karige beloning voor goede wedstrijd

Na de tweede uitzege van vorige week ging SKRD A nu ook op zoek naar een tweede thuiszege. De wedstrijd begon alvast slecht voor de withemden, want toen iedereen ervan overtuigd was dat De Caluwe buitenspel stond, mocht die toch doorgaan en De Bruyne de 0-1 aanbieden.
SKRD A reageerde met een listig schotje van Prinsier, maar Frans kon zonder veel moeite redden. Voor de rest moest het tegen een bezoekende muur optornen en oppassen voor snelle counters. Het leverde de thuisploeg veel balbezit maar weinig doelgevaar op. De bezoekende verdediging gaf geen krimp en ook op corners en vrijschoppen kwam er geen echte dreiging. Met 0-1 naar de kleedkamers dus. 

Na de rust maakte Gill Vanhulle voor het eerst zijn opwachting in een competitiewedstrijd. Net zoals in de eerste helft begon SKRD A vol  overgave en dit leverde dit keer vlug succes op. Bakelandt zette de aanval op richting Vanhuyse, die de bal mooi op het hoofd van Gianni Derieuw mikte, die in de hoek binnenkopte. Een verdiende gelijkmaker alvast.

Ook na dit doelpunt veranderde het spelbeeld niet: een drukkende thuisploeg en een verdedigende uitploeg, die tevreden was met een puntje. Vanhuyse kreeg een schietkans, maar mikte over. Ook Vanhulle kreeg een kans, maar nu kon een verdediger nog net op tijd afblokken.

Trainer Vercamp gooide er nog enkele aanvallende krachten in, maar de Drongense muur hield stand. Op aangeven van Hermans kreeg Descheemaecker nog een prima kans, maar hij besloot op Frans. Even later probeerde de spits het nog eens, maar weer stond Frans op de goeie  plaats. Met 1-1 werd SKRD A dus maar karig beloond voor een goeie wedstrijd.

Doelpunten: 4' De Bruyne (0-1), 54' Derieuw (1-1)
SK Roeselare-Daisel A: Degrendel, Derieuw, Vandelannoitte, Schmisser, Defevere, Libbrecht (G. Vanhulle), Dejonghe, Bakelandt, Vanhuyse (81' Descheemaecker), Prinsier  (76' Hermans) en Coudron (64' De Rechter)
KV E. Drongen A: Frans, Vanpoucke, Vandevyvere, Samimi, De Bruyne, De Caluwe (89' Filiaert), Lambrecht, Novo, Ayala (64' Vermeulen), Van Schoors en Pieters
Scheidsrechter: Patrouille
Gele kaarten: Vanhuyse

Sponsors