SK Roeselare-Daisel A - KFC HO Kalken A 0-0

Scoren o zo moeilijk. 

Na een magere 1 op 9 had SKRD A nood aan een zege tegen het hoog aangeschreven HO Kalken. De wedstrijd begon met een vrij lange studieronde, en het eerste doelgevaar liet dan ook even op zich wachten. Na goed tien minuten speelde Vanhuyse moi door naar Descheemaecker, maar die stond nipt buitenspel. Aan de overzijde liep Cnockaert goed in op een verre flankvoorzet, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle.

Halfweg de eerste helft begonnen de bezoekers forser op te zetten en moest SKRD even terug. Want het herpakte zich vrij snel en dreigde op een paar hoekschoppen. Zo moest Baele met een prima redding uitpakken op een kopbal van Dejonghe en redde hij even later nog eens langs de grond. En pok met een kopbal van Derieuw aan de tweede paal wist hij raad. Een goeie periode van  SKRD A alleszins, waarin het flink wat hoekschoppen bleef sprokkelen. Een ondertussen verdiend doelpunt volgde daar echter niet uit.  Met 0-0 naar de kleedkamers dus na een best aardige eerste helft. 

SKRD A begon ook aanvallend aan de tweede helft, maar nu  ook weer bleek het aartsmoeilijk om de weg naar doel te vinden. Descheemaecker leek op weg naar een grote kans, maar een verdediger kon hem nog net de bal uit de voeten ontfutselen. 

Beide teams bleven heel fel aan elkaar gewaagd en de doelkansen waren schaars. Ei zo na werd SKRD  A een kwartier voor tijd geveld door een fatale counter, maar Buyl mikte op de paal. SKRD A bleef nog op alle manieren proberen, maar enig gevaar zat er niet meer in. 0-0 dus na een goeie eerste en kansenarme tweede helft. 

SK Roeselare-Daisel A: Degrendel, Moyaert, Vandelannoitte, Schmisser, Defevere, Derieuw (70' Libbrecht), Vanhuyse (82' Hermans), Dejonghe, Bakelandt, Prinsier (80' Coudron) en Descheemaecker
KFC HO Kalken A: Baele, Wymeels (63' De Brabander), Cnockaert (76' De Corte), Neve (63' Cools-Ceuppens), Van Der Eedt, Buyl, Caryn, Heirewegh, Vrijens, Baes en De Wilde
Scheidsrechter: Dewulf
Gele kaarten: Descheemaecker, Dejonghe

Sponsors