KSC Wielsbeke - SK Roeselare-Daisel A 1-2

Late treffer van Prinsier zorgt voor drie punten.

Dylan Descheemaecker verdween naar de bank, Coudron kwam in de ploeg voor deze heel belangrijke derby. SKRD A startte niet onaardig en een treffer van Coudron werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Beide teams gaven elkaar geen centimeter ruimte, en het eerste echte gevaar liet dan ook heel lang op zich wachten. Het kwam van de thuisploeg toen Dejaegere vanuit de draai schoot en over het doel van Degrendel mikte. Nog even later kregen de thuisspelers de bal ook niet binnen het doelkader bij een schermutseling op hoekschop. Geleidelijk aan iets meer dreiging van de thuisploeg dus.

Een tiental minuten voor de rust stuurde Dejonghe Prinsier knap door op links, maar de voorzet van de Roeselaarse youngster werd in corner gewerkt. SKRD A verzamelde nog enkele hoekschoppen, maar die vielen telkens net niet op het goeie hoofd. Een vijftal minuten voor de rust werd het toch 0-1 toen Gianni Derieuw een prima assist van Defevere kon binnenkoppen. Waarna SKRD A met een hardbevochten voorsprong naar de kleedkamers kon. 

De tweede helft begon met een veel te gemakkelijke gelijkmaker van Coopman, zodat  alles weer de herdoen was. SKRD rechtte zich vlug weer en kreeg onmiddellijk enkele hoekschoppen, echter zonder acuut gevaar. 

Ook nu weer werd gestreden voor elke centimeter terrein. Na een kwartier kwam Wielsbeke forser opzetten en kreeg SKRD A het moeilijker om eruit te komen. Op een mooie ingestudeerde vrijschop van de thuisploeg werd het ei zo na 2-1. 

SKRD A bleef knokken maar slaagde er nog maar zelden in om te dreigen. En toch klom het 10 minuten voor tijd weer op voorsprong. Derieuw zette voor vanop rechts, thuisdoelman Vanwalleghem werkte weg tot buiten het strafschopgebied, waar Tristan Prinsier het leer in een tijd op de slof nam en tussen iedereen door raak trof. 

De bezoekers moesten nu nog tien minuten standhouden. Het kon dit zonder al te grote problemen doen en pakte zo een heel belangrijke derde seizoenszege.

Doelpunten: 41' Derieuw (0-1), 48' Coopman (1-1), 82' Prinsier (1-2)
KSC Wielsbeke: Vanwalleghem, Maddens, Coopman (85' Callens), Wullaert, Verstraete, Beeuwsaert, Dejaegere, Holvoet, Vaneeckhoutte, De Bosscher en De Winter
SK Roeselare-Daisel A: Degrendel, Moyaert, Vandelannoitte, Schmisser, Defevere, Derieuw, Dejonghe, Vanhuyse (85' Libbrecht), Bakelandt, Prinsier en Coudron (86' Hermans)
Scheidsrechter: Windels
Gele kaarten: De Winter (W), Moyaert, Beeuwsaert (W)

Sponsors